Wie wij zijn

 

Over Van Ditmar

Van Ditmar Boekenimport, opgericht in 1924, behoort sinds 1988 tot Audax Groep en heeft zich in het meer dan negentigjarige bestaan ontwikkeld tot dé handelspartner voor de boekhandel. Gespecialiseerd in de import, marketing en distributie van boeken en strips is Van Ditmar een vitale schakel tussen uitgevers en hun publiek.

Van Ditmar Boekenimport is gevestigd in Amsterdam. Het is een platte, open organisatie met als belangrijkste kernmerken ondernemerschap, het koesteren van expertise en de blik naar buiten. Het bedrijf is de laatste jaren aanhoudend gegroeid, door een gestage, marktvraaggedreven uitbreiding van het assortiment en de verbetering van de logistieke en administratieve dienstverlening. Hierbij werken wij samen met andere Audaxbedrijven, zoals Betapress en Audax Logistics.

Van Ditmar levert boeken aan boekhandels, musea, warenhuizen, bedrijven en instellingen, webshops, concept stores en cadeauwinkels in Nederland en België. Boekhandels zijn de grootste afnemers, variërend van stations- en luchthavenkiosken tot grote assortimentsboekhandels. Met iedere klant wordt een passend assortiment en een pakket van leveringsvoorwaarden samengesteld.

Onderdeel van Audax Groep 

Audax Groep is een zakelijk platform voor logistieke retail, gericht op het creëren, vermarkten, verspreiden en verkopen van printmedia en andere producten en diensten. Audax is met 1250 fte’s in de hele keten actief. We leveren bijna dagelijks aan ruim 500 eigen & franchise winkels, zoals Bruna en ReadShop, en meer dan 4.000 andere retailers. En met onze eigen media bereiken we bijna 3 miljoen lezers per maand. Met dit enorme bereik is Audax de partij om een product naar de markt te brengen: servicegericht en ondernemend.